Brouwcursus 2021 en online cursus

Wie: Twentsbierbrouwersgilde

Wat: Bierbrouwerscursus voor starters

I.V.M de beperkingen van Covid-19,  Corona dus. Hebben we voorlopig geen cursus gepland. Mogelijk dat we in oktober 2021 weer een cursus mogen houden.

  • De cursus bestaat uit 10 les avonden.
    • De volgende onderwerpen komen aan bod.
    • Deel 1
      1 Over bier
      2 Brouwproces – Basis
      3 Apparatuur
      4 Hygiëne
      5 Logboek
      6 Brouwsel-1 (praktijk)
      Deel 2
      1 Mout
      2 Suikers
      3 Maischen
      4 Water
      5 Brouwsel-2 (praktijk)
      Deel 3
      1 Hop
      2 Gist
      3 Kruiden
      4 Rekenen
      5 Recepten
      6 Brouwsel-3 (praktijk)
      Deel 4
      1 Brouwsoftware
      2 Proeven
      3 Brouwmethodes
      4 Biertypen
      5 Brouwsel-4 (praktijk)
      Bijlagen
      A BKG Biertypen
      B Gildes/Verenigingen
      C Webwinkels
      Referenties
  • Het maken van 4 brouwsels in groepjes met toenemende zelfstandigheid onder leiding van een mentor.
  • Tijdens de lessen proeven we verschillende biertjes om inzicht te krijgen in de bierstijlen. Hierbij gebruiken we de Biertypenlijst van het BKG te downloaden op

https://www.bierkeurmeestersgilde.nl/p-httpd/multimedia/upload_ajaxVIlhLU.pdf

  • Cursisten krijgen een mentor toegewezen waar(mee) ze kunnen brouwen en voor raad en daad.

informatie met betrekking tot de cursus kunt u krijgen bij de secretaris van het gilde.

Om dat we voorlopig geen bijeenkomsten kunnen houden is door Ben Welman van Vlearmoesbier een online cursus versie gemaakt. Deze is te vinden op de onderstaande link. Let wel dit is alleen het theoretische deel.

https://brouwjebier.nu/

 

We werken nog aan een cursus voor gevorderden.