Het gilde

Het Twents Bierbrouwersgilde “HAB” is al sinds haar oprichting in 1984 actief op het gebied van thuis bierbrouwen. Het was zelfs het eerste Gilde dat in datzelfde jaar het Open Nederlands Kampioenschap voor thuisbrouwers organiseerde. Het Twents Bierbrouwersgilde telt anno 2018 zo’n 110 leden.

Iedere tweede donderdag van de maand houdt het bierbrouwersgilde een Gildeavond (behalve in juli en augustus). Op deze avonden worden activiteiten georganiseerd zoals een lezing, proeverij, brouwwedstrijd of iets anders interessants met betrekking tot bierbrouwen. De avond begint om 8 uur met een proeftafel (Gildeleden laten hun zelf gebrouwen bieren proeven en krijgen feedback van andere leden) en vindt plaats in het Excelsiorhuis aan de Geerdinksweg 40 in Hengelo (Ov.). Zie de pagina Gildeavonden.

Een of meerdere keren per jaar organiseert het bierbrouwersgilde een excursie, bijvoorbeeld naar een kleine brouwerij – afhankelijk van wat de leden wensen.

Eens per jaar organiseert het Gilde een barbecue voor de leden en hun partners, meestal in juni, waarbij dan ook de prijsuitreiking van de onderlinge brouwwedstrijd plaatsvindt.